Karulaugupirukas

Põhi

pärmi-lehttaigent
Alma Eesti võid 82% 20 g

Täidis

muna 3
Alma piima 500 g
Valio Viola sulatatud juustu murulaugu ja koduaiaürtidega 180 g
riivitud porgandit 5 spl
meresoola
tabascot
musta pipart

Kate

karulauku
Alma Eesti võid 82% 15 g

Valmistamine

Alusta täidisest, mille jaoks blenderda omvahel munad, piim, sulajuust, riivitud porgand ja maitsesta meresoola, tabasco ja musta pipraga.

 

Põhja jaoks rulli taigen lahti ja kata sellega küpsetusvormi põhjad ja ääred. Kuumuta ahi 190 kraadini. Eelküpseta põhja 5 minutit ja seejärel lisa täidis pirukapõhjale ning jätka küpsetamist kuni täidis on hüübinud.

 

Katte jaoks kuumuta kastrulis või ja küpseta karulauku umbes üks minut, seejärel lisa piruka peale.

 

Head isu!

 

Retsepti autor: Kristian Neemela http://kristiankokkab.blogspot.com