Vastlakukli Rocky Road

Vastlakukkel

Alma piim 2,5% 1L 200 ml
apelsinimahla viljalihaga 50 g
presspärmi 30 g
soola näpuotsatäis
nisujahu 470-500 g
Alma Eesti või 82% 200g 80 g
suhkrut 60 g
kardemoni 0,5 tl
Pinsteldamiseks piima

Rocky Road täidis

pekaanipähkleid 40 g
väiksemaid vahukomme 25 g
kuivatatud õunu 15 g
Alma puding šokolaadi-metsapähkli maitseline 230g 1 tops
pohlasalatit 0,5 purki

Vahukooremüts

Alma vahukoor 35% 400ml 400 ml
suhkrut 50 g

Valmistamine

Kuumuta piim soojaks, käesoe. Hõõru omavahel kokku pärm, suhkur ja sool. Vala juurde soe piim ja sega kõik omavahel läbi. Vala segades juurde jahu ja kardemon. Sõtku tainas ühtlaseks. Lisa toasoe või ja sõtku niikaua kuniks tainas kausi servade küljest lahti lööb. Jäta tainas kerkima sooja kohta ca 45-60 minutiks või kui tainas on vähemalt kahekordseks kerkinud.

 

 

Valmista ette Rocky Road täidis, ole valmis selle kukliga tõeliselt rokkima. See on hüpekas! Tee pekaanipähklid ja kuivatatud õunad väiksemateks tükkideks, sega need omavahel pudingu ja vahukommidega, jäta ootele.

 

 

Rulli taignast pallikesed, ca 12 tk ja jäta nad ca 20 min köögiräti alla enne ahjupanekut kerkima.

 

 

Kuklid rõõmsalt kerkinud, küpseta neid ahjus 200 kraadi juures 10-15 min, või jälgi, kui nad on pealt kuldpruunid.

 

 

Kui kuklid on valmis, pane nad jahtuma. Naudi seda kardemoni ja apelsini lõhna, millega terve kodu täitub.

 

 

Vahusta vahukoor ja suhkur omavahel tugevaks vahuks.

 

 

Lõika jahtunud kuklitelt maha mütsike ja uurista seest tühjaks, mida rohkem uuristad seda rohkem täidist sinna mahub. Just! Mida rohkem uuristad, seda parem hüpekas!

 

 

Täida kuklid põhjast 1 spl täie pohlasalatiga, pane sinna peale Rocky Road täidist, nii, et kukkel oleks ääreni. Pane sinna peale korralik kogus vahukoort ja aseta sinna peale kukli mütsike. Soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.

 

 

Ja nüüd ampsa, ampsa kohe nii, et ninaots on vahukoorega koos. Valmistu hüppeks, mis sinu suus hoogu võtab. See hapukas pohlasalat ja Rocky Road täidis, kus krõbe pähkel, pehme vahukomm ja kuivavatud õun annab sellise hoo, et sa ise ka üllatud. Sealjuures on kõige parem osa see, et sellel kõigel on õige pehme maandumine vahukooremütsi peal. 

 

 

Oli see alles sõit! Võta hoogu ja ole valmis järgmiseks hüppeks!

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/