Pidupäeva tort musta leiva, pähklite ja Alma metsmaasika kohupiimakreemiga

Tordipõhjade koostisosad:

musta rukkileivapuru 100 g
purustatud metspähkleid 110 g
M suuruses muna 5
suhkrut 160 g
küpsetuspubrit 1 tl

Kreemi koostisosad:

Alma vahukoort 35% 100 g
Valio Viola laktoosivaba toorjuustu 200 g
Alma metsmaasika kohupiimakreemi 300 g
suhkrut 80 g
kuivatatud maasikaid, tüümiani

Valmistamine

Kuumuta ahi 220 kraadini. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa rukkileiva puru, purustatud metspähklid ja küpsetuspulber, mis on eelnevalt omavahel segatud. 

Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa kohupiimakreem ja toorjuust. Vahusta kuni saad ühtlase kreemi.

Lihtsam versioon- ruudukujuline tort:

Pane tainas ahjuplaadile küpsetuspaberi peale. Küpseta ca 5-6 minutit 220 C juures ja edasi 175 C juures  ca 5-7 minutit. Jahuta biskviit enne tordi kokkupanekut.

Lõika küpsetatud biskviidi servad sirgeks ja lõika biskviit neljaks ühesuuruseks tükiks. Määri kihtide vahele kreem ja puista kreemi peale (iga kreemikihi peale) purustatud ja kuivatatud maasikaid.

Kaunista tort marjade ja rohelisega. Lase tordil seista kapis üleöö enne serveerimist.

Kui soovid ümmargust torti, pead küpsetama kõik tordi kihid eraldi ümmarguses vormis (vormi läbimõõt 16 cm).

Retsepti autor:

Triinu Võsu

My Mum is the best Cook ever

triinuvosu.blogspot.com