Naistepäeva Pavlova Viola täidisega
munavalgeid | 110g |
suhkrut | 160g |
maisijahu | 5g |
valgeveini äädikat | 1tl |
soola | näpuotsaga |
füüsaleid | 0,5 karpi |
vaarikaid | 100g |
pistaatsiapähkleid | 1 peotäis |
Täidis
Alma vahukoor 35% 200ml | 200l |
Valio Viola sulatatud juust 185g | 185g |
Alma kreeka kohupiimakreem vaarika-pavlova 380g | 380g |
kookose karamellikastet (Natures Charm) | 1spl |
Valmistamine
Pavlova küpsetamise märksõnaks on täpne koguste ja juhiste järgimine! Selle retsepti jaoks võta rahulikult aega ja naudi kogu protsessi.
Pane ahi eelsoojenema 150 kraadi juurde.
Vahusta munavalged ja näpuotsatäis soola tugevaks vahuks. Kui munavalged on tugevaks vahuks mikserdatud, alanda mikseri/köögikombaini kiirust ja hakka supilusikahaaval lisama suhkrut, iga lusika järel vahusta veidi enne kui järgmise lisama. Jälgi, et suhkrukristalle sisse ei jääks.
Lisa kõige lõpus maisitärklis ja valgeveiniäädikas. Sega spaatliga läbi ja pane ahjuplaadile, tee ringjas kuju ja keskele jäta ümar auk, mida sügavam seda rohkem sinna täidist mahub.
Pane Pavlova ahju ja alanda kohe kuumust 110 kraadi peale.
Lase küpseda ca 1,5 tundi. Ära Pavlovat jahtumiseks ahjust välja võta. Hea on, kui sul on puulusikas, aseta see ahjuukse vahele, nii, et jääb väiksem pragu. Jahtuma peaks ta seal 6 tundi või võid jätta nii ahju ka üleöö. Seega on hea, kui saad valmistada eelmine õhtu Pavlova põhja valmis.
Täidis, see imeline lisand, nüüd on sul hea meel, et jätsid keskele suurema süvendi, sest see täidis on VÄGA HEA! Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja Viola sulatatud juust ning 1 spl karamellikastet. Mikserda läbi, ühtlaseks.
Serveerimisel pea meeles, et kui täidis lisada Pavlovale tuleb teda serveerida kohe, sest täidisega kokku puutudes hakkab Pavlova sulama! Pane kõige alla see imeliselt hea kohupiimakreem, võid vahepeal limpsida aga ära ennast sinna unusta, koogile peab seda ka jõudma, ma tean, see on ennastunustavalt hea. Lisa peale vahukoore ja sulatatud juustu kreem. Kaunista marjadega.
Soovitan! Kasutada värskeid vaarikaid ja füüsaleid, see vaarika hapukas ja füüsali veidi õrn mõrkjas maitse on magusa Pavlova suurepärased kaaslased, lisades sinna juurde pistaatsiapähkli soolakuse on kõik need tunnid iga ampsu väärilised!
Retsepti autor: Marjaana Vaher