Lihtne ja särtsakas: uutmoodi pashakook

Põhi

Dorise sidruniküpsiseid 250g
võid 30g

Täidis

Alma pasha kohupiimakreemi 900g
Alma vahukoort 35% 200ml
apelsini riivitud koor 1
sidrunimahla 2spl
mandlilaaste 3spl
Fazeri Finlandia marmelaadikuule 200g
želatiinipulbrit + 4 spl külma vett 15g (1spl)

Kaunistamiseks

veel mõned Dorise küpsised ja marmelaadikuulid

Valmistamine

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vooderda lahtikäiv koogivorm (24 cm) paberiga. Suru küpsisemass vormi põhja ja aseta vorm 15 minutiks külma.

 

Tükelda marmelaadikuulid ja jaota põhjale laiali.

 

Tõsta suurde kaussi kokku kohupiimakreem, vahukoor ja peenelt riivitud apelsinikoor. Vahusta kuni saad koheva kreemi. Sega želatiinipulber väikeses potis külma veega ja lase u 5 min paisuda. Sulata siis želatiinisegu madalal tulel pidevalt segades. Lase paar minutit jahtuda. Nirista želatiinisegu peene joana kohupiimasegu hulka samal ajal aeglasel kiirusel vahustades.

 

Sega nüüd kohupiimasegu hulka ka mandlilaastud ja vala siis täidis marmelaaditükkidega kaetud küpsisepõhjale. Aseta kook 5-6 tunniks või üleöö külmkappi tarduma.

 

Eemalda kook vormist ja kaunista.

Naudi!

 

Retsepti autor: Merilin Siimpoeg