Lihavõtte porgandikook
riivitud porgandit | 250 g |
nisujahu (üks tass 250 ml) | 2 tassi |
suhkrut | 1 1/2 tassi |
pruuni suhkrut | 1/2 tassi |
pekaanipähkleid | 1 tass |
soodat | 2 tl |
küpsetuspulbrit | 1 1/2 tl |
kaneeli | 1 spl |
soola | 1/2 tl |
Cayenne pipart | |
4 suurt muna | |
rapsiõli | 0,75 tassi |
Alma Kreeka jogurtit | 300 g |
vaniljesuhkrut | 1 tl |
Kreem:
toorjuustu | 300 g |
Alma metsmaasika kohupiimakreemi | 300 g |
tuhksuhkrut | 2 spl |
Alma vahukoort 35% | 75 ml |
suhkrut | 1 tl |
Kaunistus:
Värvilisi šokolaadimune |
Valmistamine
Kuumuta ahi 165 kraadini.
Valmista ette 20 cm suurused lahtikäivad koogivormid. Kata koogivormi põhjad küpsetuspaberiga ning määri ääred õliga.
Sega suures kausis omavahel kuivained. Teises kausis sega muna, õli, kreeka jogurt ja vaniljesuhkur ning lisa see kuivainetele. Viimasena sega taigna hulka riivitud porgand. Jaota taigen kolme koogivormi vahel ära.
Küpseta kooke 45 minutit või kuni testides koogi keskosa puutikuga, jääb puutikk puhtaks.
Eemalda koogid ahjust ja lase jahtuda. Kui koogid jahtunud, eemalda need vormidest.
Kreemi valmistamiseks sega omavahel toorjuust, kohupiim ja tuhksuhkur. Seejärel vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ning lisa see kohupiimakreemile. Sega kergelt läbi ja pane pritskotti.
Nüüd lao kook kokku. Pritsi iga biskviidi vahele võrdselt kreemi. Pealmisele kihile vähem. Kaunista kook šokolaadimunadega ja ongi valmis.
Head isu!