Lihavõtete pannkoogid Alma pasha kohupiimakreemiga

Pannkoogid

muna 3
suhkrut 100 g
Alma pasha kohupiimakreemi 300 g
Alma Eesti võid 100 g
küpsetuspubrit 2 tl
soola 1 tl
nisujahu 100 g
odrajahu 100 g
toiduõli küpsetamiseks

Kuivatatud puuviljad siirupis

kuivatatud aprikoose (tükeldatud) 100 g
tumedaid väikeseid rosinaid 100 g
tähtaniis 1
suhkrut 100 g
vett 50 ml

Pannkookide vahele

Alma pasha kohupiimakreemi 300 g

Serveerimiseks

toorsuitsupeekoni õhukesi viile 100 g

Valmistamine

Pannkookide jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel odra- ja nisujahu, küpsetuspulber ja sool.

Sulata või ja lase sel pisut jahtuda. Lisa vahustatud munavahule kohupiimakreem ja vahusta veel pisut. Seejärel lisa eelnevalt kokku segatud kuivainete segu ja sega ühtlaseks taignaks. Kõige lõpus lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks taignaks. Kata kauss toidukilega ja lase taignal seista 15 minutit enne pannkookide küpsetamist. Küpseta pannkoogid ilusaks kuldpruuniks.

Järgmise kihi jaoks leota rosinaid ja aprikoose vees ca 30 minutit. Kurna kuivatatud viljad ja pane need koos suhkruga ning veega väiksesse potti ja lisa ka tähtaniis. Keeda madalal kuumusel kuni siirup puuviljade ümber on paks ja läikiv.

Pannkookide vahele läheb vaheldumisi kuivatatud puuviljadega kihiti 300g Alma pasha kohupiimakreemi.

Seejärel prae toorsuitsupeekon krõbedaks. 

Serveerimiseks pane vaheliti pannkook, kohupiimakreem, kuivatatud puuviljad siirupis ja krõbe peekon. Korda seda mitu korda kuni saad väikese torni.

Söö isuga ja naudi kevadet!

 

Retsepti autor Triinu Võsu

My Mum is the best Cook ever. triinuvosu.blogspot.com