Kohukesetort lihavõteteks

8 portsjonit

Põhi

Digestive küpsiseid 175 g
Alma Eesti võid 90 g

Täidis

Alma maitsestamata kohupiimakreemi 600 g
Alma Eesti võid 150 g
Vaniljekastme pulbrit (soovi korral) 2 sl

Kate

Tumedat šokolaadi 200 g
Alma Eesti võid 50 g

Valmistamine

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja ja aseta täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Selleks, et kohupiimakreem oleks pisut paksem tuleb sellest veidi vett sõelal välja nõrutada või lisada kohupiimale paar sl vaniljekastme pulbrit, muidu on täidis liiga vedel ja ei püsi koos. 
Täidise valmistamiseks peavad nii kohupiim kui ka või olema toasoojad. Vahusta miksriga või ja lisa vahustades kohupiim ning soovi korral ka vanillikastme pulber. Vala segu põhjale ja jäta külmkappi 4 tunniks kuni üleöö tahenema.
Katte jaoks sulata šokolaad ja või vesivannil, lase natuke jahtuda ja nirista koogile. Ära pane glasuuri koogile kuumana! Kaunista meelepäraselt ja serveeri kohe.

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi