Emadepäeva tort

Koogile

tordipõhi- 3 kihiline (tordipõhja läbimõõt 25 cm) 1
Alma vahukoort 35% (toasoe) 200 ml
Alma maitsestamata kohupiimakreemi 3% (toasoe) 300 g
Valio Viola laktoosivaba toorjuust vanilli (toasoe) 200 g
valget šokolaadi 200 g
suhkrut 125 g
maasikaid 500 g

Kaunistamiseks

minivahukomme (mida rohkem roosat seda uhkem) 1 peotäis
maasikaid 700 g
peoga beseeküpsiseid (roosad ja valged)
Savoiardi küpsiseid 30 tk
laia roosat paela

Valmistamine

Vahusta vahukoor 50 g suhkruga ja lisa kohupiim, ning toorjuust ja vahusta ühtlaseks. Sulata mikrolaineahjus valge šokolaad ning lase sellel jahtuda ning lisa see kreemile. Sega ühtlaseks.
Puhasta maasikad ja püreesta need saumikseriga ning lisa 75 g suhkrut. Sega ühtlaseks moosiks.


Tõsta alusele, millelt soovid torti serveerida, esimene tordipõhja kiht. Kata see kolmandiku maasikamoosi ja kolmandiku kreemiga. Lase maasikamoosil pisut imbuda tordipõhja enne, kui katad selle kreemiga. Tõsta kreemi peale järgmine tordipõhja kiht ning lisa uuesti moosi ning kreemi. Tõsta kreemile ka viimane tordpõhja kiht, kata see moosi ja kreemiga. Kata ka tordi küljed kreemiga.


Hoia torti külmkapis ca 2 tundi, et kõik kihid saaksid ilusti läbi imbuda. Kaunistamiseks pane tordikülgedele Savoiardi küpsised ja seo nende ümber lai roosa pael. Küpsistel võid terava noaga lõigata ära ühelt poolelt ovaalse osa, et küpsised sobituksid paremini koogialusele. Kaunista tort maasikate, besee ja vahukommidega.


Ilusat emadepäeva!

Retsepti autor Triinu Võsu // http://triinuvosu.blogspot.com/