Emadepäeva rabarberi-metspähkli pudingutort

Jogurtibiskviit

muna 4
suhkrut 60g
Alma maitsestamata kreeka jogurtit 45g
õli 40ml
nisujahu 75g
küpsetuspulbrit 1/2tl
soola 1/4tl

Vanillipudingukreem

Alma vanillipudingut 1 tops
vahukoort 75ml
pulberželatiini 6g
rabarberivart 2

Metspähkli-šokolaadipudingukreem

Alma metspähkli-šokolaadipudingut 1 tops
vahukoort 75ml
pulberželatiini 6g
röstitud metspähkleid 30g

Kattekreem

Valio Viola sulatatud juustu 100g
vahukoort 100ml
vanillisuhkrut 3tl

Kaunistamiseks

söödavaid lilli

Valmistamine

Alusta biskviidi valmistamisest. Selle jaoks vahusta toasoojad munad suhkruga kohevaks. Lisa jogurt ja õli ning mikserda segu aeglasel kiirusel läbi. Seejärel sega omavahel hoolikalt jahu, küpsetuspulber ja sool ning lisa jahusegu mikserdatud segu hulka. Võimalusel kasuta selleks sõela.

Sega biskviiditainas korralikult läbi. Kasuta selleks spaatlit (alt-üles segades) või aeglasel kiirusel miksrit. Vala biskviiditainas 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta biskviiti 170 kraadises ahjus 40-45 minutit. Biskviit on valmis, kui see on kerkinud, kuldne ja keskele pistetud puutikk jääb kuivaks.

Lase biskviidil ligi 10 minutit vormis jahtuda ja eemalda siis vormist. Lase biskviidil täielikult jahtuda ja lõika küpsetis suure noaga kolmeks võrdseks kihiks. Seejärel vooderda seesama lahtikäiv koogivorm taaskord küpsetuspaberiga ja aseta põhja esimene biskviidikiht.

Seni, kui biskviit küpseb, valmista ette rabarber. Selle jaoks koori rabarber ja haki tükkideks. Hauta 2 tl suhkru ja vähese veega u 5 minutit. Lase jahtuda.

Vanillipudingukreemi jaoks vahusta omavahel vanillipuding ja koor. Sega pisikeses potis želatiin 2 spl külma veega ja lase paar minutit paisuda. Sulata želatiinisegu madalal kuumusel pidevalt segades. Lase paar minutit jahtuda. Vahusta želatiinisegu pudingukreemi hulka. Määri vanillipudingukreem esimesele biskviidikihile ja jaota selle peale rabarberitükid. Aseta peale teine biskviidikiht ja tõsta tort metspähkli-šokolaadipudingukreemi valmistamise ajaks külmkappi.

Metspähkli-šokolaadipudingukreemi valmistamiseks toimi samamoodi nagu vanillipudingukreemi puhul: sega puding koorega ning vahusta pudingukreemi hulka želatiinisegu. Määri šokolaadipudingukreemi segu teisele biskviidikihile ning jaota selle peale röstitud pähklid. Aseta nüüd peale kolmas biskviidikiht ja hoia torti vähemalt 3-4 tundi külmkapis.

Kattekreemi jaoks vahusta omavahel sulatatud juust, koor ja vanillisuhkur. Eemalda tort vormist ja kata tordi pealispind ning ääred kreemiga. Et luua tordist tõeline visuaalne ning kulinaarne kunstiteos, kaunista tort söödavate lilledega: selleks sobivad nii värskelt õide puhkenud kirsipuude õied, kaunid võõrasemad kui ka lõhnavad lavendlid.

 

Autor: Merilin Siimpoeg