Täidetud paprika seentega
6 portsjonit
Paprika | 6 suurt |
Sool | näpuotsatäis |
Must pipar | näpuotsatäis |
Seenetäidis
Eeltöödeldud seeni | 250 g |
Alma Eesti võid | 2 spl |
Sibulat | 1 tk |
Küüslauguküünt | 1 tk |
Soola | 1/2 tl |
Valio Alma 20% toidukoort | 250 ml |
Keedetud pikateralist riisi | 2,5 dl |
Riivitud juustu | 150 g |
Valmistamine
Lõika paprikal ülemine osa ära ning eemalda seest seemned ja südamik. Pane paprikad umbes 1-2 minutiks keevasse vette, et need muutuksid natuke pehmemaks. Lase seejärel jahtuda ning aseta küpsetamisalusele selliselt, et avatud pool jääks üles (vajadusel lõika alumisest otsast väike viil ära, et paprika püsti seisaks). Puista sisse natuke soola ja pipart.
Seenetäidis
Kasuta endale meelepäraseid seeni, mida võib pannil koheselt praadida. Prae seened Alma Eesti võiga ning lisa sool, hakitud sibul ja küüslauk. Lisa segule eelnevalt keedetud riis ja seejärel Valio Alma toidukoor. Sega kõik läbi ning kuumuta tasasel tulel paar minutit. Soovi korral võid segule lisada ka eelnevalt praetud hakkliha.
Täida paprikad seene-riisi seguga ja puista peale Valio Eesti riivjuustu. Küpseta paprikat ahjus 225 kraadi juures umbes 15-20 minutit.
Head isu!