Kreemine päikseline risoto

sibul 1
küüslaugu küüs 1
valget kuiva veini 0,5 klaasi
puljongikuubik 1 tk
oliiviõli 1 spl
Alma Eesti või 82% 200g 1 spl
vett 1 liiter
Arborio riisi 200 g
kurkumit 0,25 tl
salveilehte 2 tk
Valio Viola sulatatud juust suitsukanaga 185g 3 spl
Valio Forte Classico kõva itaaliapärane juust 180g 100 g

Valmistamine

Naeratus sulle, varrukad üles ja põhimõtteliselt võid juba söömiseks valmistuda. See imeliselt päikeseline risotto valmib lihtsalt nii kiirelt ja maitseb kõige paremini kui teda koheselt süüa!

 

Keeda vesi, vala see kannu ja lisa sinna puljongikuubik, sega, et puljongikuubik korralikult ära lahustuks. Kann on hea seetõttu, et hiljem risottole puljongit lisades on seda mugav kannust teha.

 

Tükelda sibul, küüslauk ja pruunista need õrnalt oliiviõlis, lisa sinna peale pruunistumist ka või ja kurkum.

 

Nüüd vala peale riis ja sega. Kui riisiterad on justkui läbipaistvad/klaasjad, vala neile peale veini, sega.

 

Nüüd hakka järkjärgult lisama puljongit. Hoia pliit madalal kuumusel, sega koguaeg.

 

Lisa ka salvei lehed, need annavad põneva, veidi värske, kuid samas salapärase maitse.

 

Lisa Valio suitsukana sulatatud juust ja riivitud Forte.

 

Sega omavahel kuni juust on mõnusalt kokku sulanud ja risotto on saavutanud kreemise tekstuuri.

 

Võta enne serveerimist välja salveilehed. NB! Soovi korral! Edamame värsked oad annavad tummisele risottole mõnusa kerge krõmpsuva lisa.

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/