Kolme juustu kanaburger

burgerikuklit 4 tk
suitsune BBQ-mee kaste (Felixi toode)
suurem tomat 1
punast sibulat 2
8-10 tk frillise salatilehti 8-10 tk
Valio Viola sulatatud juust 185g määrimiseks
võid määrimiseks
oliiviõli praadimiseks
Atleet viilutatud juustu
toorsuitsu peekon

Kanapihv kodujuustuga

muna 1
kanahakkliha 300 g
Alma kodujuust 5% 120 g
suitsutatud paprika 1 tl
soola 0,25 tl

Kaste

Alma hapukoor 20% 100 g
grillkaste / ketšup 1 spl
sinepit 0,5 tl

Valmistamine

Kanapihvi jaoks sega kõik komponendid omavahel kokku ja lase seista ca 5 min. Prae pannil keskmisel kuumusel, ära lase ühel poolel väga kaua praadida, pööra pihve aegajalt ringi, siis sulab kodujuust ühtlaselt ja pihv jääb eriti mahlane. Pane ahi 150 kraadi peale ja tõsta pihvid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa kõikidele pihvidele umbes 0,5 tl suitsust BBQ-mee kastet, tõsta kõikide pihvide peale 2 tk Atleet viilutatud juustu ja pane ahju. Lase juustul pealt sulada. 

 

Samal ajal valmista kaste, sega lihtsalt kõik komponendid omavahel.

 

Rösti burgerikuklid, selle jaoks määri võiga kõik kuklid ja aseta grillpannile, kui seda ei ole, sobib ka tavaline pann. Kui kuklid pannilt võetud, pane samale pannile peekon ja pruunista kiirelt mõlemalt poolt. Määri kuklitele kiirelt sulatatud juustu, aseta peale frillise salat ja pane sellele 1 spl kastet, nüüd lisa viil/paar tomatit ja juustune pihv. Pihvi peale mõned rõngad sibulat ja peekon. Tõsta teine kukkel peale ja lase hea maitsta. 

 

NB! Selleks, et kuklit kohe peale valmimist soojalt sööma saaks hakata soovitan kõige esimesena valmistada ette kaste ja tomat/sibul/frillise salat. 

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/