Kanavardad

kana sisefilee ribad 400 g
soola 0,5 tl
karrit 1 tl
tšillipulbrit 0,5 tl
Alma keefir 2,5% 200 g
kooritud värsket ingverit 25 g

Valmistamine

Kiirelt valmiv, mõnusa aasiapärase maitse nüansiga ja suurepärase mahlasuse ja pehmusega võluvad need imelihtsalt valmivad kanavardad just tänu meie oma eestimaisele keefirile! Soovitan osta juba eelnevalt viilutatud sisefileed, see teeb kogu protsessi veel kiiremaks. Tükelda ingver väiksemateks tükkideks ning lisa kõik ülejäänud retseptis olevad komponendid Alma keefirile va. kana ja sega omavahel ühtlaseks. Nüüd lisa sinna kanaviilud ja sega läbi nii, et kana oleks marinaadiga ühtlaselt kaetud. Kata pealt marinaadi kauss kaanega ja jäta kana külmkappi üleöö marineerima. Kui sa soovid grillida puidust grillvarrastega siis pane need enne ca 20-30 min vette likku, siis ei põle vardad grillil ära. Aja kanaribad pigem pikkupidi varda otsa - nii küpseb ta vägagi kiirelt ja on otse vardalt mõnus ampsata. Pruunista kergelt mõlemalt poolt grillil, keskmisel kuumusel. NB! Vardad valmivad imekiirelt ka grillpannil pliidil, kui grilliõhtut otseselt plaanis ei ole! Retsepti autor: Marjaana Vaher