Itaaliapärased pelmeenid Forte riivjuustuga

8 portsjonit

Tainas

nisujahu 800g
muna 2
vett 2,6dl

Täidis

veisehakkliha 300g
seahakkliha 300g
sibul (suur) 1
vett 1dl
Forte riivjuustu 1 pakk
Gourmet Garden Italian Herbs maitsetaime pastat 1 tuub
soola ja musta pipart

Serveerimiseks

Alma hapukoort 20% 500g

Valmistamine

Tainas:
Sõtku komponendid taignaks. Kui tainas kipub käte külge kleepuma, lisa jahu juurde ning kui tainas tundub liialt jahune, lisa vett. Taigna struktuur peab jääma kummine/elastne ja ei tohi olla kleepuv. Kui tainas on valmis, lase sel ca 10-20 minutit seista.
 

Täidis:
Tükelda sibul köögikombainis peenikeseks, lisa juurde ülejäänud koostisosad. Maitsesta soola ja pipraga ning pane tunde järgi vett. Täidis peab jääma hästi kokkujääv.
 

Võta tükk tainast ning rulli see õhukeseks ja tõsta pelmeenivormile (kärjekujuline). Seejärel kata vormi augukohad  täidisest veeretatud pallikestega (jälgi, et pallid liiga suured ei jääks, sest siis ei pruugi pelmeenid hästi oma pesast välja tulla). Nüüd rulli veel üks tükk tainast õhukeseks, kata sellega lihapallikestega kaetud vorm ning suru kätega pallid läbi aukude pesadesse. Võta appi taignarull ja rulli üle vormi, kuni pelmeenid on kõik oma pesades ja üksteisest eraldunud. Pööra vorm teistpidi ja raputa pelmeenid välja.

Jätka protseduuri, kuniks tainas ja täidis on otsas.
 


 

Valminud pelmeene võid külmutada või serveerida kohe, kas praetult, ahjus küptsetatuna või keedetuna värske salati ja Alma hapukoorega.