Valge šokolaadi vaht põldmarja jogurti ja granolaga
Alma vahukoort 35% | 140g |
valget šokolaadi | 100g |
Granola
täistera kaerahelbeid | 200g |
Alma Eesti võid 82% | 30g |
vahtrasiirupit | 75g |
kookoshelbeid | 20g |
päevalilleseemneid | 30g |
sarapuupähkleid (kooritud) | 50g |
Serveerimiseks
Alma Põldmarja täispiimajogurtit |
Valmistamine
Keeda kaerahelbeid 1 minut vees. Seejärel kurna vesi täielikult ja pane kaussi. Lisa juurde või, vahtrasiirup, kookoshelbed, päevalilleseemned ja tükeldatud sarapuupähklid. Sega läbi ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 175 kraadises ahjus 30-45 minutit. Sega aegajalt, et kõrbema ei läheks. Kui granola on krõbedaks muutunud, siis jahuta need täielikult ja hoiusta kuni kasutamiseni purgis.
Valge šokolaadi vahuks kuumuta koor keemiseni. Tükelda šokolaad ja pane kaussi. Lisa kuum koor šokolaadile ja sega ühtlaseks massiks. Jahuta täielikult maha (+4 kraadini). Seejärel vahusta mikseriga. Magus hommikusöök serveeri nii: Kausi põhja valge šokolaadivaht, järgmisena põldmarja täispiimajogurt ja granola.
Head isu!
Retsepti autor: Kristian Neemela