Šokolaaditosca

20 portsjonit

Põhi

Muna 4 tk
Suhkur 2 dl
Nisujahu 4 dl
Kakao (ilma suhkruta) 1/2 dl
Küpsetuspulber 1 tl
Apelsinimoos 1 1/2 dl
Alma vahukoor 1 dl
Alma Eesti või (sulatatud) 150 g

Kate

Tume šokolaad 200 g
Mandlilaastud 100 g
Suhkur 1 dl
Nisujahu 1/2 spl
Alma vahukoort 1 dl

Valmistamine

Põhja valmistamine: klopi munad ja suhkur kõvaks vahuks. Sega omavahel kuivained (jahu, kakao, küpsetuspulber). Lisa munavahule õrnalt segades kuivained, apelsinimarmelaad, vahukoor ja sulavõi. Sega ühtlaseks massiks. Seejärel aseta tainas ühtlaselt küpsetusplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

Valmista glasuur. Selleks haki šokolaad ja aseta see muude koostisainetega potti. Kuumuta tasasel tulel segades kuni šokolaad on sulanud ühtlaseks. Vala glasuur eelnevalt küpsetatud põhjale ja pane tagasi ahju umbes 5 minutiks.

Lõika kook tükkideks alles siis, kui see on jahtunud. Serveeri jäätise või vahukoorega.

 

Head maiustamist!