Kreeka jogurti –virsiku vahutort granadilli kastmega

Tordipõhi

digestive küpsiseid Alma võid
Alma võid 60 g

Kreeka jogurtivaht

Alma virsiku kreeka jogurtit 380 g
Alma vahukoort 75 g
suhkrut 20 g
želatiini 20 g
vett 20 g

Virsikuvaht

virsikupüreed 200 g
želatiini 1 tl
vett 1 spl
Alma vahukoort 75 g
vanilliekstrakti 1 tl

Granadilli ( passion fruit) kaste

granadilli mahl koos seemnetega 3
suhkrut 100 g
vett 100 ml

Valmistamine

Tordipõhi:

  1. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru saadud segu koogivormi põhja ja pane 30 minutiks külmkappi.
  2. Kasuta 20cm läbimõõduga lahtikäivat koogivormi.

Kreeka jogurtivaht

  1. Lahusta želatiin vees ja sulata kuni želatiin on täielikult sulanud. Kõige mugavam on seda teha mikrolaineahjus. Lase segul jahtuda.
  2. Lisa jahtunud segu toasooja jogurtisse.
  3. Vahusta vahukoor ja sega õrnalt segusse.
  4. Kalla segu koogivormi küpsisepõhja peale ning lase külmkapis tarduda ca 1 tund.

Virsikuvaht

  1. Lahusta želatiin vees ja sulata kuni želatiin on täielikult sulanud. Kõige mugavam on seda teha mikrolaineahjus. Lase segul jahtuda.
  2. Lisa jahtunud segu toasoojale virsikupüreele.
  3. Vahusta vahukoor ja sega õrnalt segusse.

Granadilli ( passion fruit) kaste

  1. Keeda madalal kuumusel kõiki koostisosi, kuni segu maht on vähenenud poole võrra.
  2. Lase segul täielikult jahtuda.
  3. Lisa koogile vahetult enne serveerimist.

 

Retsept valminud koostööd Triinu Võsuga - My Mum is the best Cook ever

https://www.facebook.com/TVBCE/