Kreeka jogurti-šokolaadivaht

tumedat 56% šokolaadi 100 g
Valio Viola laktoosivaba toorjuustu (toasooja) 125 g
Alma kakao kreeka jogurtit 360 g
želatiini pulbrit 4 g
külma vett želatiini paisutamiseks 24 g
Alma 35% vahukoort 200 ml
suhkrut 30 g

Serveerimiseks

sulatatud tumedat šokolaadi 50 g
värskeid marju

Valmistamine

Kõigepealt sulata vesivannil šokolaad. Lase toatemperatuuril jahtuda. Seejärel sega omavahel šokolaad ja toasoe toorjuust ühtlaseks kreemiks. Sega šokolaadikreemi hulka ka kreeka jogurt.
Paisuta želatiin veega, selleks kulub aega umbes 5 minutit. Seejärel sulata madalal temperatuuril paisutatud želatiin ja sega šokolaadikreemi hulka. 
Viimasena vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ja sega spaatliga šokolaadikreemi hulka.
Serveeri kreem meelepärastesse nõudesse ja naudi!

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/