Kooresed jogurtijäätised rukkileiva ja mustikatega

6 portsjonit

Alma Muah! rukkileiva-kaneeli koorejogurt 380 g
Alma vahukoor 300 ml
Suhkur 2 spl
Mustikad peotäis
Rukkileib 2 viilu
Või 20 g
Suhkur 2 spl
Plastik-topsid või jäätisevormid 6 tk
Jäätisepulk 6 tk

Valmistamine

Esmalt tee valmis krõbe leivapuru. Selleks purusta leib köögikombainis. Seejärel sulata pannil või ning lisa siis purustatud leib ja suhkur. Kuumuta segu pannil ca 5 minutit, ise pidevalt segades. Viimaks tõsta puru taldrikule ühtlase kihina jahtuma.
Jäätise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa seejärel Alma Muah! rukkileiva-kaaneeli koorejogurt. Sega õrnalt läbi, lisa jahtunud leivapuru ja (külmutatud) mustikad. Sega veelkord läbi. Tõsta saadud segu plastmassist topsidesse, vajuta keskele jäätisepulk ning tõsta vähemalt 4 tunniks sügavkülma. Enne serveerimsit pista jäätisetops kuuma vee sisse, siis tuleb jäätis topsist eriti lihtsalt välja.
 

Mõnusat meisterdamist ja head nautimist!

Jaanika ja Signe

Valio toidublogijad