Keefiri panna cotta

Alma keefir 2,5% 1kg 400 g
Alma vahukoor 35% 200ml 200 ml
suhkrut 50 g
pulber želatiini 7 g
granadill serveerimiseks

Valmistamine

Alusta panna cotta valmistamist želatiini paisutamisega. Selleks sega omavahel väga väikeses topsis 42 g külma vett ja želatiinipulber. Lase 5 minutit paisuda. Seejärel kalla paisunud želatiin väikesesse kastrulisse ja kuumuta kuni 50 kraadini, et želatiin muutuks täielikult vedelaks. Kindlasti ei tohi želatiini segu üle 90 kraadi minna, muidu kaob tarrenduv toime ära. 

Kuumuta ka vahukoor 30 kraadini, lisa juurde vedel želatiin, seejärel keefir. Sega läbi ja vala serveerimispokaalidesse ning pane külmkappi 12 tunniks tarduma. 

Serveerimisel lõika granadill pooleks ja kraabi viljaliha panna cotta peale.