Hapupiimajäätis

Alma täispiim vaba rasvasisaldusega 3,8-4,2 % 300 ml
Alma vahukoort 35 % 150 ml
glükoosisiirupit 50 g
Valio piimapulbrit 50 g
invertsuhkrut 25 g
munakollast 5
suhkrut 120 g
Alma hapendatud täispiim 3,8-4,2% 250 ml

Valmistamine

Sega omavahel täispiim ja vahukoor. Kuumuta veidike ja lisa glükoosisiirup, piimapulber ja invertsuhkur. Keera kuumus madalaks, seniks kuni vahustad munad suhkruga heledaks vahuks.
Seejärel lisa see segades piima-kooresegule ning kuumuta vispeldades 81 kraadini. 
Seejärel võta pott tulelt maha ja jahuta kiirelt piima-kooresegu +4 kraadini. Viimasena lisa hapendatud piim ja sega läbi. Pane segu jäätisemasinasse ja külmuta jäätis.

Serveeri jäätist basiilikumahlaga.