Ekleerid

16 portsjonit

Ekleerid

Alma Eesti võid 85 g
vett 180 g
soola 0,5 tl
jahu 110 g
M-suuruses muna 3

Kreem

Alma vahukoort 100 ml
Alma Kreeka kohupiimakreemi sidruni-küpsise 350 g
Valio Viola laktoosivaba toorjuustu 100 g
suhkrut 35 g

Sidruniglasuur

tuhksuhkrut 200 g
sidrunimahla 4 spl
kollast toiduvärvi

Valmistamine

Ekleerid

Pane potti vesi, või ja sool ning kuumuta segu keemiseni.

Võta pott tulelt ja lisa jahu. Sega tainast, kuni moodustub taignapall.

Pane pott uuesti madalale kuumusele ja kuumuta tainast kogu aeg segades 3 minutit.

Lase taignal pisut jahtuda ja sega mikseriga taignasse ühekaupa lahtiklopitud munad.

Kui tainas on ühtlaseks segatud, siis pane tainas pritskotti ja pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaasile ca 7 cm pulgad.

Soojenda ahi 200 C- ni ja küpseta ekleere ahjus 20 minutit. Ava korraks ahjuuks ja lase niiskus ahjust välja. Alanda ahju temperatuur 180 C juurde  ja küpseta veel ca 20 minutit. Ekleerid peavad olema mõnusalt helepruunid.

Lase ekleeridel enne täitmist täielikult jahtuda.

 

Kreem

Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa kohupiimakreem ning toorjuust. Pane kreem pritskotti. Lõika ekleerid pooleks ja täida kreemiga.

 

Sidruniglasuur

Sõelu tuhksuhkur kaussi ja lisa sidrunimahl, vajadusel rohkem, kui 4 spl, sest glasuur peab olema piisavalt vedel, et sellega ekleere katta, ning toiduvärv. Hõõru glasuur ühtlaseks. Pane glasuur pritskotti ja kaunista ekleerid glasuuriga.

Lase ekleeridel enne serveerimist seista külmkapis üleöö.

 

Retsepti autor Triinu Võsu / My Mum is the best Cook ever/ triinuvosu.blogspot.com