Caramel-latte jogurtipulgad

Valio PROfeel caramel-latte proteiinijogurtijooki kollageeniga 2 pudelit
vahtrasiirupit 25 g
želatiini pulbrit + 36 g külma vett želatiini paisutamiseks 6 g
Alma vahukoort 35% 200 ml
suhkrut 1 spl
Šokolaadiglasuur: tumedat šokolaadi 200g
Küpsisepuru: šokolaadiküpsiseid
Jõhvikakate: Kuivatatud jõhvikapulbrit (sobivad ka teiste marjad

Valmistamine

Paisuta želatiin külma veega, selleks kulub umbes 5 minutit. Kuumuta želatiinisegu, kuni muutub vedelaks ja ühtlaseks massiks, umbes 60 kraadini. Ole ettevaatlik, et želatiinisegu keema ei lähe (kaob toime ära).
Vala jogurtid ja vahtrasiirup kastrulisse ning kuumuta segu 30 kraadini. Seejärel sega želatiinimass jogurti hulka. Jahuta segu külmkapis, umbes 30 minutit.
Järgmisena vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ja sega see jahtunud jogurtimassi hulka.
Vala saadud mass 23x4 cm silikoonvormi. Ja pane sügavkülma 5 tunniks.
Enne kui jogurtimassi vormist välja võtad valmista ette glasuur ja šokolaadiküpsisepuru. Selleks sulata vesivannil šokolaad ja purusta küpsised.
Kui jogurtimass on kõvaks tahkunud, eemalda vormist ja lõika sellest paraja suurusega pulgad ja aseta need sügavkülma tagasi.  
Kata jogurtipulgad šokolaadi ja seejärel küpsisepuru sisse, nii, et igast küljest oleks šokolaadiglasuuri ja küpsisepuruga kaetud (tegevus peab olema kiire, kuna glasuur tahkub hetkega ning ka jogurtipulgad sulavad kiirelt). Jätka tegevust, kuni kõik tehtud. Peale igat glasuurimist aseta toode kohe sügavkülma.
Soovitan jogurtipulkasi katta ka erinevate pulbritega, näiteks külmkuivatatud marjapulbritega. Mina kasutasin kuivatatud jõhvikatest valmistatud pulbrit, maitse on suurepärane ja glasuurimine on ka kordades lihtsam, kui teha seda šokolaadiga.

 

Retsepti valmistas toidublogija Kristian Neemela

http://kristiankokkab.blogspot.fi/2018/01/caramel-latte-jogurtipulgad.html?m=1