Vastlakuklid kõrvitsa ja mandliga
12 portsjonit
kõrvitsapüreed | 1dl |
Alma Eesti sulatatud võid 82% | 100g |
sooja Alma piima 2,5% | 1dl |
pärmi | 25g |
soola | 1tl |
suhkrut | 1dl |
nisujahu | 5dl |
mandlijahu | 2dl |
Täidiseks
Alma vahukoort 35% | 2dl |
Alma maitsestamata kohupiimakreemi 3% | 2dl |
vanillisuhkrut | 1tl |
suhkrut | 3-4sl |
Määrimiseks
muna | 1tk |
mandlilaaste |
Valmistamine
Taina jaoks sega omavahel kõrvitsapüree, Alma sulavõi ja soe piim. Seejärel sega omavahel nisu- ja mandlijahu, sool, suhkur ning mudi sõrmede abil jahusegusse pärm. Vala juurde vedelike segu, sõtku tainaks ja jäta umbes 1,5 tunniks sooja kohta kerkima.
Kerkinud tainast vormi jahuste käte vahel kuklid, määri need lahtiklopitud munaga ja puista peale mandlilaaste ning küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures 25 minutit.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning lisa vahustades Alma maitsestamata kohupiimakreem. Lõika jahtunud kuklitel müts peast, pane vahele täidis ja serveeri kohe.
Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi