Vaarika-kohupiima tassikoogid beseekattega

12 portsjonit

Alma Eesti võid 82% 100 g
suhkrut 175 g
muna 2
vanilliekstrakti 1 tl
jahu 200 g
näpuotsatäis soola
Alma Kreeka kohupiimakreemi vaarika pavlova 275 g
vaarikaid (võivad olla ka külmutatud) 100 g

Kate

suurt munavalget (75 g) 2
suhkrut 120 g

Valmistamine

Kookide jaoks vahusta toasoe või suhkruga kohevaks, lisa ühekaupa vahustades munad. Sega juurde vanilliekstrakt.

Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa kuivainete segu vaheldumisi kohupiimaga munasegule ning sega ühtlaseks.

Jaga segu 12 muffinivormi vahel, pista igasse vormi 4 vaarikat ja küpseta eelkuumutatud ahjus 179 kraadi juures 30 minutit. Lase jahtuda.

Katte jaoks kuumuta munavalgeid ja suhkrut pidevalt segades, kuni segu on 60 kraadi, see võtab orienteeruvalt 7 minutit. Tõsta segu tulelt ja vahusta miksriga seni, kuni vaht on tihe ja läikiv. Pritsi besee jahtunud kookidele ja soovi korral anna gaasipõletiga viimane lihv beseed kergelt pruunistades.