Sparglipirukas

Piruka põhi

Alma või 75 g
Alma hapendatud täispiim 35 g
jahu 150 g
sool pisut

Piruka täidis

muna (M) 3 tk
spargel 10 tk
Alma vahukoor 100 g
maasuitsusink 6 viilu
Valio Aura sinihallitusjuust 40 g

Valmistamine

Piruka põhi:

  • Näpi kokku või, jahu ja sool. 
  • Lisa hapupiim ja sõtku taignaks.
  • Mässi taigen toidukilesse ja lase taignal seista külmkapis ca 2 tundi.

Piruka täidis:

  • Rulli taigen õhukeseks ja aseta pirukavormi.
  • Aseta taignale küpsetuspaber ja küpsetusoad ning küpseta ahjus ca 10 minutit 180 C juures.
  • Eemalda küpsetuspaber ja -oad ning küpseta veel ca 10 minutit.
  • Tükelda ja prae sink ning aseta see eelküpsetatud pirukapõhjale.
  • Puista sinna ka sinihallitusjuust ja sparglid.
  • Klopi lahti munad ja lisa vahukoor ning kalla saadud segu pirukapõhjale.
  • Küpseta ahjus 160 C juures ca 30 minutit, kuni pirukas on ilusti kuldpruun.
  • Jahuta enne serveerimist.