Quiche Lorraine

8 portsjonit

Põhi:

Valio Meiereivõid 100 g
Jahu 2 dl
Soola ¼ tl
Vett 2 sl

Juustu-singitäidis:

Sinki 200 g
Punane paprika 1
Valio Atleet riivjuustu küpsetistele 150 g
Hakitud peterselli ½ dl
Muna 3
Valio toidukoort 2 dl
Musta pipart

Valmistamine

Sõtku toasoe või ja kuivained, lisa külm vesi ja sega tasaseks. Suru taigen võiga määritud vormi. Valmista täidis: haki sink ja paprika, jäta osa paprikat kaunistuseks. Sega kausis sink, riivitud juust ja hakitud petersell. Lisa klopitud ja toidukoorega segatud munad ülejäänud täidiseainetele. Maitsesta pipraga, vala täidis taignale ja lisa kaunistuseks paprikaribad. Küpseta 200kraadises ahjus u 35 minutit. Kui pirukas on omandanud kauni kuldpruuni värvuse, kata küpsetis kõrbemise vältimiseks küpsetuspaberiga.