Pirni- sinihallitusjuustu täidisega kringel

17 portsjonit

Tainas:

Alma sulatatud küpsetusvõid 100g
käesooja Alma piima 0,5l
soola 0,5 tl
suhkrut 1 tl
jahu 650g
kuivpärmi 1 pk

Täidis:

murendatud Aura sinihallitusjuustu 300g
keskmist pirni 2 tk
Atleet riivjuustu küpsetistele 150g
hakitud kreeka pähkleid 75g

Valmistamine

Sega kokku kuumutatud Alma piim ja sulavõi, sega juurde sool ja suhkur. Sega omavahel kuivpärm ja jahu ning hakka jahusegu vedelikku hulka lisama. Sõtku taigent vähmalt 15 minutit, kuni see kausi küljest lahti tuleb ja elastseks muutub. Kui taigen tundub liiga vedel, võid veidi jahu veel juurde sõtkuda. Üldiselt peabki taigen jääma selline pehmemat(vedelamat) sorti. Jäta taigen sooja kohta vähemalt tunniks ajaks kerkima.

Kui taigen on korralikult kerkinud, siis rulli see jahusel laual ristküliku kujuliseks lahti.

Täidise jaoks koori, puhasta ja tükelda pirnid. Puista taignale Aura sinihallitusjuust, pirnitükid ja pool Atleet riivjuustust. Keera taigen rulli ning lõika pikuti pooleks ja keera spiraalselt rulli. Tõsta kringel ahjupannile, pintselda munaga ning puista peale pähklid ja ülejäänud riivjuust.

Küpseta kringlit 200 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 20-25 minutit.