Kohupiimavorm mustikakisselliga

Kohupiimavorm

M suuruses muna 3
suhkrut 50 g
Sulatatud Alma Eesti võid 100 g
soola 0,5 tl
külmutatud mustikaid 100 g
mannat 100 g
Alma mustika kohupiimakreemi 2 pakki

Kissell

mustikaid 350 g
suhkrut 150 g
vett 700 g
kartulitärklist+ 50 g vett 3 tl

Valmistamine

Kohupiimavormi jaoks vahusta munad suhkruga, lisa kohupiim ning sulatatud või. Seejärel lisa sool ja manna ning sega ühtlaseks taignaks.

Valmista ette ramenkini vormid. Selleks määri vormid toiduõliga ja raputa vormi põhja ning servadele mannat. See on vajalik selleks, et kohupiimavorm peale küpsetamist tuleks ilusti vormi servade ja põhja küljest lahti. Pane tainas ettevalmistatud vormidesse, raputa peale külmutatud mustikad ja küpseta kohupiimavorme ahjus 200 C juures ca 30-35 minutit.

 

Kisselli jaoks pane potti suhkur, mustikad ja vesi. Lase segul keema tõusta ning keeda ca 5 minutit. Lisa potti peene joana vees lahustatud tärklis samal ajal kogu aeg kisselli segades. Lase keema tõusta aga ära keeda. Jahuta nii kohupiimavormid kui kissell enne serveerimist.

 

Retsepti autor Triinu Võsu /My Mum is the best Cook ever / triinuvosu.blogspot.com