Kohupiimakorp
12 portsjonit
Alma piima | 250 dl |
Alma Eesti võid | 100 g |
Suhkrut | 0,5 dl |
Pärmi | 25 g |
Nisujahu | 500 g |
Täidis
Alma vanilli kohupiimakreemi | 300 g |
Suhkrut | 1 sl |
Vaniljesuhkrut | 1 tl |
munakollane | 1 |
Konjakit | tilk |
Valmistamine
Valmista esmalt pärmitaigen. Selleks sega pärm suhkruga ning lisa näpuotsa täis soola. Lisa toa temperatuuril Alma piim ning sulatatud või, millel oled lasknud jahtuda. Lisa jahu ning sõtku tainas valmis. Kata valminud tainas rätikuga ning leia soe koht, kus tainas kerkida saaks (vähemalt tunnike).
Tee valmis korbi sisu. Selleks võta 300g Alma vanilli kohupiimakreemi ning teised sisu komponendid ning sega omavahel ära.
Kui tainas on kerkinud, jaga see 12 väikseks pätsiks ning aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Oota veidi, et pätsikesed kerkiks. Kui nad on seda teinud, võta klaas ning suru selle põhjaga pätsikestele süvendid. Täida süvendid sisuga ning tõmba korbi ääred üle munakollasega. Aseta korbid 200-kraadises ahju 15-20 minutiks.