Kohupiimakarask

Alma rasvatut kohupiimakreemi 300g
Alma vahukoort 35% 1dl
muna 1tk
suhkrut 3spl
soola 1tl
soodat 1tl
odrajahu 2dl
nisujahu 1dl
oliivõli 3 spl
mooniseemneid 2spl
kuivatatud jõhvikaid 0,5dl
Seemneid maitse järgi (kõrvits, seesam, lina, kanep jne)

Valmistamine

Sega kõik koostisosad omavahel. Pane leivavormi küpsetuspaber. Võid seda enne vormipanekut kortsutada, siis sobitub see vormi paremini. Kalla tainas vormi ning küpsetada 200 kraadi juures ca. 50 minutit (sõltub ahjust). Küpsust kontrollida puust tikuga.

Karask maitseb kõige paremini soojalt Alma või ja Alma piimaga. See küpsetis sobib hästi pimedatesse sügisõhtutesse. Toob tuppa mõnusa küpsetamise lõhna ja maitseb hästi.