Keefirimuffin marmelaadi-mascarpone kreemiga

Keefirimuffin

muna 2
nisujahu 125 g
kaerajahu 25 g
rafineerimata roosuhkrut 80 g
küpsetuspulbrit 1 tl
Alma keefir 2,5% 1kg 100 g
kardemoni 0,5 tl
laimi koor 1
Alma Eesti või 82% 200g 40g

Marmelaadi-mascarpone kreem

mascarponet 250 g
Alma vahukoor 35% 200ml 200 ml
marmelaadikommi (keskmise suurusega) 6 tk
tuhksuhkrut 2 spl
laimimahl 0,5 l

Valmistamine

Keefirimuffini jaoks sulata kastrulis madalal kuumusel või ja jäta jahtuma. Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel ülejäänud kuivained. Hakka munavahule samal ajal mikserdades lisama keefir, kuivainete segu ja sulavõi. Viimasena lisa riivitud laimikoor. Jaota tainas muffinivormidesse. Minu olid kasutusel suuremad muffinivormid ja neist valmis 6 suurt muffinit. Kõpseta ahjus ca 17 min 220 kraadiga ja pane restile jahtuma.

 

Vahusta omavahel toasoe mascarpone juust, vahukoor ja tuhksuhkur. Viiluta marmeldaadikommidest väikesed tükid ja sega kreemi hulka. Sega läbi ja pigista sinna juurde poole laimi mahl. Sega veelkord läbi ja pane kreemi tordipritsi kotti.

 

Kui keefirimuffinid on jahtunud uurista neile sisse väike auk ja täida see kreemiga niipalju, et talle tekib peale korralik müts. Lase hea maitsta!

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/