Jõulukuuseke
külmutatud lehttainast | 500g |
Roheline täidis
Valio Forte Classico kõva itaaliapärane juust 180g | 50g |
oliiviõli | 25g |
küüslauguküünt | 1tk |
basiilikulehti | peotäis |
Punane täidis
ketšupit | 2spl |
Valio Forte Classico kõva itaaliapärane juust 180g | 50g |
muna määrimiseks | 1 |
Valmistamine
Rohelise täidise valmistamiseks purusta kõik koostisosad saumikseriga ja valmista ühtlane määre. Maitsesta soola ja pipraga. Punase täidise valmistamiseks sega koostisosad omavahel.
Laota lehtataigen lauale ja määri ühele poolele taignale punane täidis ja punasele täidisele roheline täidis. Proovi see määrida kolmnurga ehk kuusekujuliselt.
Tõsta puhas taignapool täidistega taignapoolele ja lõika välja kuuse kujuline kolmnurk. Ülejäänud puhastele taignaribadele võid raputada suhkrut ning need hiljem ahjus ära küpsetada.
Aseta taignast kuusekujuline kolmnurk küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ja lõika kummagile poolele ca 1,5 cm laiused ribad. Keskele peab jääma lahtilõikamata osa ehk puutüvi laiusega ca 3-4 cm. Keera lahtilõigatud ribad keerdu ja vajuta need kergelt vastu küpsetuspaberit.
Määri kuusekest pealt muna ja vee seguga (1 muna+ 2 spl vett) nii saad kuusekesele ilusa läikiva kuldkollase pinna.
Küpseta ahjus 200 C juures ca 20 minutit.