Virsiku-papaia jogurtikook
digestive küpsiseid | 150g |
Alma võid 82% | 70g |
Täidis
Valio Gefilus laktoosivaba virsiku-papaiajogurtit | 900g |
Alma vahukoort 35% | 2dl |
vaniljesuhkrut | 8g |
želatiini | 20g |
külma vett želatiini paisutamiseks | 4-5 spl |
Garneering
tähtvilju | |
valge šokolaadiga glasuuritud digestive küpsist |
Valmistamine
1. Valmista koogipõhi: purusta küpsised, sulata või ning sega purustatud küpsiste juurde. Sega ühtlaseks massiks. Suru küpsise-võisegu 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja.
2. Pane želatiinilehed vähesesse vette 10 minutiks paisuma.
3. Kuumuta kastrulis 0,5 dl vahukoort, pigista želatiinilehed üleliigsest veest tühjaks ja lisa kuuma vahukoore hulka, sega kuni želatiinilehed on sulanud. Tõsta kastrul tulelt jahtuma.
4. Vahusta 1,5 dl vahukoor vaniljesuhkruga tugevaks vahuks.
5. Sega jogurt vahukoorega ja lisa jahtunud koore-želatiinisegu jogurti-vahukooresegule ning sega kiirelt ühtlaseks.
6. Vala jogurti-vahukooretäidis küpsisepõhjale ja pane ööks külmkappi tarduma.
7. Serveeri tähtviljaga ja valge šokolaadiga glasuuritud küpsistega.
Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/