Vaarikakook

Vaarikakook

Valio Viola laktoosivaba toorjuustu 400 g
tuhksuhkrut 50 g
želatiini 4 g
külma vett 22 g
Alma Skyr vaarika jogurtit 300 g

Mangokreem

mangopüreed 300 g
agar agarit 3

Paneering

külmkuivatatud vaarikaid

Valmistamine

Vaarikakoogi jaoks sega toorjuust, tuhksuhkur ja vaarika jogurt. Paisuta želatiin külma veega. Soojenda paisutatud želatiin ja lisa see kreemi hulka. 
Vala kreem silikoonvormidesse ja tee sellesse kerge süvend kuhu saaksid täidise lisada. 
Mangokreemi jaoks kuumuta püree koos agar-agariga keemiseni. Seejärel jahuta ja püreesta.
Täida koogid mangokreemiga ja sügavkülmuta 2 tundi.
Eemalda koogid vormidest ja kata need vaarikapuruga. Lase kookidel +4 kraadini soojeneda, siis on kook valmis serveerimiseks.