Tsitruseline kohupiimakook
Alma Eesti võid | 100g |
suhkrut | 0,75dl |
muna | 1tk |
küpsetuspulbrit | 1tl |
jahu | 2,5dl |
poole sidruni riivitud koor |
Täidis
konservvirsikuid | 500g |
Alma maitsestamata kohupiimakreemi | 300g |
muna | 2tk |
suhkrut | 1dl |
Alma vahukoort | 1,5dl |
Alma maitsestamata jogurtit | 1 dl |
sidruni mahla | 1 |
poole sidruni riivitud koor |
Valmistamine
Vahusta või suhkruga, lisa eelnevalt eraldi anumas segatud jahu, küpsetuspulber ja sidruni riivitud koor. Töötle taigent võimalikult vähe (siis tuleb taigen kõige muredam) ja aseta pooleks tunniks külma.
Täidise valmistamiseks nõruta kõigepealt virsikud üleliigsest vedelikust. Samal ajal, kui virsikud nõrguvad, vahusta munad suhkruga. Kohupiimakreemi valmistamiseks vahusta vahukoor, lisa kohupiimapasta ja maitsestamata jogurt. Sega valminud kreem muna ja suhkru hulka. Lisa ka sidrunimahl ja -koor. NB! Tähtis on täidist mitte üle segada, et kook jääks võimalikult õhuline!
Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda 26cm läbimõõduga koogivorm taignaga. Küpseta taigent 15 minutit. Viiluta virsikud ning laota need ühtlaselt taignale. Vala ka täidis vormi ja küpseta veel 45 minutit. Lase täielikult jahtuda.
Autor: Ingris Suvi