Šokolaadine pavlova mustikatega

10 portsjonit

Põhi

Munavalget 5
Suhkrut 250g
Vanillisuhkrut 1 sl
Riivitud tumedat šokolaadi 50 g
Maisitärklist 1 tl
Valgeveini äädikat 1 sl

Täidis:

Vahukoort 4 dl
Suhkrut 3 sl
Vanillisuhkrut 1 tl
Riivitud šokolaadi 50g
Alma kakao kohupiimakreemi 380g
Mustikaid 2 pihutäit

Valmistamine

Imehea suvine ja õhuline kook, millele lisab maitset riivitud šokolaad.
Koogi peal võid kasutada just endale meelepäraseid marju.

Aega kulub:
põhja valmistamine 20 minutit
põhja küpsetamine 1 tund 30 minutit
kreemi valmistamine 10 minutit
koogi kokkupanek 5 minutit
 

Valmistamine:

Vahusta munavalged pehmeks vahuks ja lisa edasi vahustades osade kaupa suhkur ja vanillisuhkur. Vahusta seni, kuni vaht on tihe ja läikiv ning suhkur sulanud.
Lisa õrnalt segades maisitärklis ja valgeveini äädikas ning riivitud šokolaad.
Tõsta munavaht küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi sellest spaatli või lusika abil ümara kujuga põhi, mis on keskosast madalam.
Küpseta põhja 120 kraadi juures 1t 15 min - 1 t 30 min ning lase jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga pehmeks vahuks, lisa vahustades Alma kakao-kohupiimakreem ja riivitud šokolaad.
Kata jahtunud kook kreemi ja mustikatega ning serveeri kohe.
 

 

 

Jaanika ja Signe

Valio toidublogijad