Šokolaadikook Valio Viola laktoosivaba toorjuustuga

8 portsjonit

Valio Viola laktoosivaba toorjuust 100 g
Alma Eesti või 75 g
Fariinsuhkur 1,5 dl
Muna 2 tk
Nisujahu 1,25 dl
Kakaopulber 1,5 spl
Küpsetuspulber 1 tl
Tume šokolaad 100 g

Pinnale

Tuhksuhkur

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta lahtikäiva koogivormi (läbimõõduga 19 cm) põhja küpsetuspaber ning ääred määri kokku võiga. Vahusta toatemperatuuril seisnud Valio Viola laktoosivaba toorjuust, või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad, pidevalt segades. Sega jahu, kakaopulber ja küpsteuspulber. Lisa kuivainete segu toorjuustu-muna segule ja seejärel lisa ka sulatatud tume šokolaad. Sega kogu mass ühtlaselt läbi. Vala tainas küpsetusvormi ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 12-15 minutit.
Jahuta kook ja aseta seejärel külmkappi paariks tunniks või ööpäevaks. Tee terava noaga koogi ääred vormi küljest lahti, seejärel võta vorm ümbert ära ja libista kook taldrikule. Vahetult enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.
Õigesti küpsenud šokolaadi-toorjuustu koogil on krõbe serv ja pind ning pehme sisemus.

NB! Kooki võib pakkuda ka koheselt peale jahutamist, kuid ööpäev külmkapis säilitamine toob koogis maitsed paremini välja.
 

 

Mõnusat kokkamist ja head maiustamist!