Rikkalik kahekihiline šokolaadikook vaarikatega

Biskviidid

jahu 280g
suhkrut 413g
kakaopulbrit 87g
küpsetuspulbrit 10g
soodat 10g
soola 16g
Valio Gefilus keefir 2,5% 226g
rapsiõli 226g
muna 2tk
vaniljesuhkrut 36g
keevat vett 226g

Siirup

suhkrut 133g
vett 66g
viina 30g

Kreem kihtide vahele

tuhksuhkrut 600g
Alma Eesti võid 82% 300g
kakaod 100g
Alma piima 2,5% 73g
vaniljeekstrakti 20g
soola 7g

Valmistamine

Biskviidid:

Sega biskviidi kuivained omavahel läbi, teises kausis sega omavahel keefir, õli, vaniljesuhkur, munad ja lisa segades need kuivaintele, sega ühtlaseks massiks, järgmisena lisa tainale sorts keevat vett ise samal ajal segades.

Vala tainas kahte 24 cm suurusesse küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta 150 kraadises ahjus 40 min.

Lase põhjadel jahtuda ja eemalda vormist.

 

Siirup:

Pane vesi ja suhkur potti ning lase keema, kuumuta madalal tulel kuni suhkur on sulanud ja konsistents hakkab siirupiseks muutuma. 

Võta pott tulelt ja lase jahtuda, kui siirup jahtunud, sega sisse viin.

 

Kreem:

Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa segades kakao, piim, vaniljeekstrakt ning sool. Sega ühtlaseks massiks ja pane külma tahenema seniks kuni biskviidid on jahtunud.

 

Kokku panemine:

Kui biskviidid on jahtunud siis pintselda biskviidipõhjad siirupiga kokku.

Tõsta üks biskviit tordialusele, lisa pool šokolaadikreemi kogusest ja silu spaatliga ühtlaseks, tõsta sellele teine biskviit ja määri ülejäänud šokolaadikreemist peale.

Serveeri vaarikate ja vanilje jäätisega.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/