Õhulise kattega marjatort

10 portsjonit

Brownie põhi

tumedat šokolaadi 125 g
Alma küpsetusvõid 60 g
muna 2 tk
suhkrut 150 g
jahu 30 g
kuhjaga kakaopulbrit 1 sl
soola näpuotsatäis
vanilliekstrakti 1 tl

Marjatäidis

Viola vanilli toorjuustu 400 g
Alma vahukoort 2 dl
Alma vaarika- mustsõstra jogurtit 250 g
mustsõstraid 200 g
sidruni riivitud koor ja mahl 1
suhkrut 50 g
vett 50 ml
želatiini 6 lehte
vanilliekstrakti 1 tl

Vahukommi kate

peensuhkrut 115 g
glükoosisiirupit 60 g
vett 45 ml
munavalget 2 suurt
vanilliekstrakti 1 tl

Valmistamine

Põhja jaoks sulata šokolaad ja Alma küpsetusvõi vesivannil, tõsta tulelt ning lase veidi jahtuda. Sõelu kokku jahu, kakaopulber ja sool. Mikserda kokku munad, suhkur ja vanilliekstrakt ning lisa mikserdades šokolaadisegu, voldi taignasse spaatli abil jahusegu, vala tainas 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse vormi ja küpseta 180 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 35-30 minutit, lase jahtuda.

Täidise jaoks pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette paisuma. Sega potis sidruni koor. -mahl, vesi ja suhkur ning kuumuta segades, kuni suhkur on sulanud. Lase madalal kuumusel keema tõusta ja eemalda tulelt. Pigista želatiinilehed kuivaks ja lahusta sidrunisegus.

Mikserda kokku toasoe toorjuust, vahukoor, vanilliekstrakt ja jogurt,  Sega juurde mustsõstrad ning želatiinisegu. Vala täidis jahtunud põhjale ning lase külmas tarduda 5 tundi kuni üleöö.

Vahukommikate valmista enne serveerimist. Sega potis suhkrut, glükoosisiirupit ja vett, kuni suhkur on sulanud. Kuumuta segu keskmisel kuumusel 117 kraadini celsiuse järgi (ubes 5 minutit). Vahusta munavalged 2 sl suhkruga tugevaks vahuks, vala siirup vahustades munavahu hulka ja vahusta kuni segu muutub tihedaks ja läikivaks. Lisa vahustades vanilliekstrakt ja kata tort vahuga. Soovi korral grilli veel kooki pealt kergelt gaasipõletiga, kaunista meelepäraselt ja serveeri kohe.