Mustikakook näkileivapõhjaga

8 portsjonit

Põhi

Alma Eesti võid 75 g
Fariinsuhkrut 1/2 dl
Näkileiba 100 g
Alma piima 2 spl

Täidis

Želatiinilehte (või 10g) 5 tk
Alma vahukoort 2 dl
Alma vanilli-kohupiimakreemi 250 g
Mustikamehu või -mahla 1 dl
Suhkrut 1/2 dl
Sidrunimahla 2 spl

Kate

Želatiinilehte 5 tk
Mustimamehu või -siirupit 2 dl

Kaunistuseks

Mustikaid, maasikaid, vaarikaid Peotäis

Valmistamine

Võta lahtikäiv koogivorm (läbimõõt 23 cm) ja vooderda põhi ja ääred küpsetuspaberiga.
Põhja valmistamiseks purusta näkileib köögikombainis peenikeseks. Sulata Alma Eesti või potis ja lisa sulavõile fariinsuhkur. Sega suhkrusegu purustatud näkieliva hulka ja sega kõik ühtlaseks massiks. Kui segu jääb liiga paks, võid lisada 2 spl Alma piima. Suru segu õrnalt koogivormi põhja nii, et kõik oleks ühtlaselt kaetud.

 

Täidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ühtlaseks. Sega Alma kohupiimakreem, vahukoore-suhkru segu ja 2 spl sidrunimahla. Paisuta želatiini väheses külmas vees ning seejärel sulata kuumas mustikamahlas (võid veega lahjendada). Nirista želatiini ja mustikamahla segu kohupiimasegule. Vala kogu segu küpsetusvormi näkileivapõhjale. Lase koogil paar tundi külmkapis taheneda.

 

Koogi kaunistamiseks valmista tarretisekate: paisuta želatiinilehti väheses külmas vees. Aja mustikamahl kuumaks ja sulata želatiinilehed. Kui želatiin on sulanud lase segul jahtuda umbes 3 minutit. Vala kogu segu ühtlaselt koogile. Seejärel aseta koogile endale meelepäraseid marju. Jäta kook vähemalt 3 tunniks või terveks ööks tahenema.

Kui kook on valmis, võid marjadele sõeluda ka natuke tuhksuhkrut.

 

Mõnusat maiustamist!