Maasika-kiivi kreeka jogurtikook

Küpsisepõhi

küpsiseid 180 g
Alma Eesti võid 82% 45 g

Täidis:

Valio maasika-kiivi kreeka jogurtijooki 1 pakk
Valio Viola toorjuustu 400 g
tuhksuhkurt 7 spl
želatiinipulbrit 12 g

Hapukoorekreem:

Hapukoor 20% 200 g
tuhksuhkrut
mustikaid 100 g

Serveerimiseks

Maasikaid

Valmistamine

Kõigepealt valmista küpsisepõhi, selleks sega omavahel purustatud küpsised ja sulatatud või ühtlaseks massiks. Kata 21 cm koogivorm küpsetuspaberiga ja vala küpsisepurumass koogivormi põhjale.
Paisuta 72 grammis külmas vees želatiin. Umbes 5 minutit. Seejärel sulata vedelaks, kuid liiga suure kuumuse korral želatiin kaotab oma toimivuse.
Täidise jaoks sega omavahel kreeka jogurt ja toorjuust ühtlaseks massiks. Lisa tuhksuhkur ja sega ühtlaseks massiks. Viimasena lisa želatiinimass ja sega ühtlaseks massiks.
Vala saadud mass küpsisepõhjale ja pane külmkappi üheks ööks tarduma.
Hapukoorekreemi jaoks sega omavahel hapukoor ja tuhksuhkur. Lisa juurde mustikad ja purusta saumikseriga ühtlaseks kreemiks.
Serveeri järgmisel päeval kooki hapukoorekreemi ja värskete maasikatega.

Retsept valmis koostöös toidublogija Kristian Neemelaga (http://kristiankokkab.blogspot.com/)