Lihavõtte porgandikook

Koogipõhjad:

riivitud porgandit 250 g
nisujahu (üks tass 250 ml) 2 tassi
suhkrut 1 1/2 tassi
pruuni suhkrut 1/2 tassi
pekaanipähkleid 1 tass
soodat 2 tl
küpsetuspulbrit 1 1/2 tl
kaneeli 1 spl
soola 1/2 tl
Cayenne pipart
4 suurt muna
rapsiõli 0,75 tassi
Alma Kreeka jogurtit 300 g
vaniljesuhkrut 1 tl

Kreem:

Valio Viola laktoosivaba toorjuustu 300 g
Alma metsmaasika kohupiimakreemi 300 g
tuhksuhkrut 2 spl
Alma vahukoort 35% 75 ml
suhkrut 1 tl

Kaunistus:

Värvilisi šokolaadimune

Valmistamine

Kuumuta ahi 165 kraadini.
Valmista ette 20 cm suurused lahtikäivad koogivormid. Kata koogivormi põhjad küpsetuspaberiga ning määri ääred õliga.
Sega suures kausis omavahel kuivained. Teises kausis sega muna, õli, kreeka jogurt ja vaniljesuhkur ning lisa see kuivainetele. Viimasena sega taigna hulka riivitud porgand. Jaota taigen kolme koogivormi vahel ära.
Küpseta kooke 45 minutit või kuni testides koogi keskosa puutikuga, jääb puutikk puhtaks.
Eemalda koogid ahjust ja lase jahtuda. Kui koogid jahtunud, eemalda need vormidest.

Kreemi valmistamiseks sega omavahel toorjuust, kohupiim ja tuhksuhkur. Seejärel vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ning lisa see kohupiimakreemile. Sega kergelt läbi ja pane pritskotti.
Nüüd lao kook kokku. Pritsi iga biskviidi vahele võrdselt kreemi. Pealmisele kihile vähem. Kaunista kook šokolaadimunadega ja ongi valmis.
Head isu!