Kreemine maapähklivõi-kohupiimakook

Kate

jahu 200g
Alma Eesti võid 100g

Täidis

želatiini 5 lehte
Alma maitsestamata kohupiimakreemi 600g
maapähklivõid 175g
(heledat) suhkrusiirupit 175g
Alma piima 150ml

Kate

Alma vahukoort 200ml
suhkrut 3tl
vanillisuhkrut 1tl
hakitud maapähkleid

Valmistamine

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru 22-24 cm koogivormi põhjale.
Aseta želatiinilehed täidise valmistamise ajaks külma vette.
Täidise valmistamiseks sega omavahel kohupiimakreem, maapähklivõi ja suhkrusiirup ühtlaseks.
Pigista želatiinilehtedest liigne vesi välja ja pane koos piimaga potti ja kuumuta, kuni želatiin on sulanud. Seejärel sega täidise hulka.
Vala segu küpsisepõhjale ja aseta külma tarduma.
Serveerimisel vahusta vahukoor suhkruga ja kata kook vahukoorega. Puista peale hakitud maapähkleid.

 

Autor: Erle Sepp