Kohupiimakook virsikukattega

12 portsjonit

Põhi

Alma Eesti võid 125 g
Suhkrut 90 g
Muna 1 tk
Mandlijahu 80 g
Nisujahu 170 g

Täidis

Alma maitsestamata kohupiimakreemi 600 g
Suhkrut 2 sl
Vanillisuhkrut 1 tl
Muna 3 tk

Kate

Kompottvirsiku poolikut või 12 tk aprikoosi 6 tk
Kompotivedelikku 1,5 dl
Tarretisesuhkrut 1 dl

Valmistamine

Aega kulub:
taina valmistamine 7 minutit + 30 minutit külmas
täidise valmistamine 5 minutit
küpsetamine 10 + 35 minutit
tarretise valmistamine 5 minutit
jahutamine 2 tundi

 

Põhja jaoks vahusta või suhkruga, lisa vahustades muna ja omavahel segatud mandlijahu ning jahu. Seda kõike on mugav teha köögikombaini abil. Mässi tainapall toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.
Täidise jaoks sega kokku kohupiim, suhkur, vanillisuhkur ja munad ning klopi ühtlaseks.
Rulli tainas kettakujuliselt lahti ja kata 24 cm pirukavormi põhi ja küljed tainaga. Torgi kahvliga taina sisse augud ja eelküpseta põhja 180 kraadi juures 10 minutit.
Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta kooki veel 35 minutit.
Küpsenud koogil lase paar tundi jahtuda ja kata siis viilutatud virsikute / aprikooside ning tarretisega.
Tarretise valmistamiseks sega kompotivedelik tarretisesuhkruga ja kuumuta, kuni suhkur on sulanud ning vala tarretis koogile, lase koogil 30 minutit jahedas seista.
 

Head isu!

Jaanika ja Signe

Valio toidublogijad