Kohupiimakook laimiga

Põhi

Digestive küpsised 200g
sulatatud Alma Eesti võid 70g

Täidis

Alma maitsestamata kohupiimakreemi 600g
suhkrut 170g
vaniljesuhkrut 1tl
muna 3tk
kondenspiima 397g
jahu 3sl
ühe laimi mahl ja riivitud koor

Kate

koogipõhja küpsist 3/4
kookoshelbeid
hakitud mandleid

Valmistamine

Sega purustatud küpsised sulavõiga. Pane saadud segust natuke kõrvale, et hiljem see katteks lisada.
Suru segu 26cm koogivormi põhjale.

Sega omavahel kohupiimakreem, suhkur ja vaniljesuhkur. Lisa kondenspiim, munad, laimi mahl ja riivitud koor ning jahu. Sega kõik ühtlaseks ja vala koogipõhjale.
Sega põhjast järelejäänud küpsisepuru, kookoshelbed ja hakitud mandlid ning puista koogile katteks.
Küpseta 175-kraadises ahjus u 40 minutit, kuni kook on hüübinud. Lase jahtuda. Enne serveerimist lase koogil mõned tunnid külmas seista.

 

Autor: Erle Sepp