Kirsi-šokolaaditort

Põhi

purustatud šokolaadiküpsiseid 150 g
sulatatud Alma Eesti võid 70 g

Kirsi-šokolaadikiht

paksu kirsimoosi 85 g
tumedat šokolaadi 120 g

Täidis

Alma Muah! kirsi panna cotta koorejogurtit 1 tops
Valio Viola vanilli toorjuustu 200 g
želatiini 4 lehte
Alma piima 75 ml

Kaunistuseks

Alma vahukoort 1 dl
suhkrut 1 sl
tumedat šokolaadi 40 g
nonparelle

Valmistamine

Põhja jaoks sega purustatud küpsised sulatatud võiga ning suru segu küpsetuspaberiga kaetud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Aseta segu külma tahenema.
Kirsi-šokolaadikihi jaoks sega omavahel vesivannil sulatatud tume šokolaad ja kirsimoos. Vala segu tahenenud küpsisepõhjale, silu ühtlaseks ja aseta täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Täidise jaoks mikserda omavahel toasoe toorjuust ja jogurt. Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ning lahusta kuumas piimas. Lisa želatiinisegu pidevalt segades täidisele. Vala täidis põhjale ning lase külmas vähemalt 2 tundi enne serveerimist tarduda.
Šokolaadikaunistuste jaoks sulata šokolaad vesivannil, pane pritskotti ja pritsi küpsetuspaberile meelepärased kujundid, kaunista soovi korral nonparellidega. Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks, pane pritskotti ning enne serveerimist kaunista tort vahukoore ja šokolaadikujunditega.