Kirsi-martsipanikook kreeka jogurtiga
jahu | 200 g |
suhkrut | 50 g |
soola | 0,5 tl |
küpsetuspulbrit | 0,5 tl |
peeneks hakitud martsipanimassi | 100 g |
Alma Eesti võid | 180 g |
Täidis:
suhkrut | 150 g |
muna | 2 |
Alma musta kirsi kreeka jogurtit | 600 g |
sügavkülmutatud kirsse, sulatatud ja nõrutatud | 200 g |
Alma Eesti võid | 50 g |
Valmistamine
Puru valmistamiseks sega omavahel kuivained. Tükelda külm või ja sõtku koos teiste ainetega ühtlaseks puruks.
Täidise jaoks sega munad suhkruga ja lisa kreeka jogurt ning sulatatud või.
Koogi kokkupanekuks jaga puru kaheks osaks ning pane üks osa küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse koogivormi (vormi läbimõõt 20 cm). Suru puru kergelt vastu koogivormi põhja. Lisa jogurtisegu ja kata see kirssidega. Kata ülejäänud puruga.
Küpseta ahjus 180 C juures ca 50 minutit. Tõsta kuumus 200 C juurde ja küpseta veel 10-15 minutit.
Lase täielikult jahtuda enne serveerimist.
Retsepti autor Triinu Võsu
My Mum is the best Cook ever. triinuvosu.blogspot.com