Kirju šokolaadi-kohupiimakook

12 portsjonit

Põhi

Võid 75 g
Pruuni suhkrut 2 sl
Küpsiseid 180 g

Täidis

Tumedat šokolaadi 100 g
Muna 3 tk
Alma kohupiimakreemi 500 g
Suhkrut 1 dl
Hapukoort 1 dl

Valmistamine

Sulata või ja suhkur. Sega purustatud küpsistega. Suru puru 24 cm küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja pane täidise valmistamise ajaks külma. Sulata tükeldatud šokolaad vesivannil. Klopi toasooja kohupiimakreemi hulka munad, suhkur ja hapukoor. Lisa hulka sulatatud šokolaad ja sega õrnalt läbi, et segu jääks kirju. Tõsta täidis põhjale ja tasanda. Küpseta 160-kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni täidis taheneb. Lase vähemalt 2 tundi jahedas seista.

 

Retsept: ajakiri Kodukiri